• 8000 Székesfehérvár Becskereki u. 29.
  • Nyitva: Bejelentkezés alapján

Alakformáló kezelések szülés után

alakformalo kezelesek szules utan

Az alábbi bejegyzésben az alakformáló kezelések szülés után témakörét járjuk körbe. Miért alakulnak ki a zsírpárnák terhesség alatt, ezeket mi okozza, mikor lehet eljönni hozzánk alakformáló kezelésre, és hogy tudunk ezek felszámolásában segíteni neked.

A Nők életében több olyan életszakasz van, amikor a hormonok hatására zsírpárnák alakulhatnak ki. Ilyen a pubertáskor, a gyermekvállalás, valamint a változókor is. A gyermek érkezése sok olyan hormonális változással (is) jár, amire sajnos nem lehet előre felkészülni.

Még azoknak is változhat a testalkatuk, akik odafigyeltek a várandósság alatt a megfelelő kalóriabevételre és a mozgásra. Mivel a terhesség során a hormonok szintje jelentősen megváltozik a szervezetben, ez befolyásolhatja az anyagcserét, és az étvágyat, valamint a zsírpárnák létrejöttét is.

Van néhány hormon, amelyek kiemelt szerepet játszhatnak a terhességi súlygyarapodásban:

  1. Ösztrogén: A terhesség alatt az ösztrogénszint jelentősen emelkedik, ami növelheti a zsír lerakódását a testben, különösen a csípőn és a combokon.
  2. Kortizol: A kortizol egy stresszhormon, amelyet a mellékvesék termelnek, és számos fontos szerepe van a szervezetben, például a stresszreakció; az anyagcsere; és az immunrendszer működésének szabályozása. Magas kortizolszint hosszú távon súlygyarapodáshoz vezethet, különösen a has körül.
  3. Progeszteron: A progeszteron elősegíti a test előkészítését a terhességre és a magzat fejlődését. Az emelkedett progeszteron szint, hatással lehet az anyai testre is, például fokozott étvágyat és a zsírsejtek elraktározását eredményezheti, különösen a has körül és a csípőn.
  4. Inzulin: A terhesség alatt az inzulinszint is emelkedhet, amely elősegítheti a cukor anyagcseréjét és a zsír raktározását. Ha az inzulinszint emelkedik, ez hozzájárulhat a zsír lerakódásához a has körül.

Tehát a terhesség során kialakuló hormondömping természetes!

Viszont ha a gyermek születése után még hónapokkal sem érzed jól magad, éhségrohamok, szédülés, kóros fáradtság kiséri a mindennapjaidat, az már nem tekinthető annak. Ilyenkor érdemes egy Endokrinológushoz fordulni, hiszen ebben az esetben már orvosi segítséget kell igénybe venni.

A fentiekből levonhatjuk a következtetést, hogy a terhesség során egy-egy olyan testrészre is történhet zsírpárna lerakódás, ahová eddig nem híztál.

Viszont van egy jó hírem ezzel kapcsolatban!

Akinek a terhesség előtt nem volt az érintett területeken zsírpárnája, azoknak sokkal gyorsabban el is tüntethetők ezek.

alakformalo kezelesek szules utan 1

 Miért?

Mert a 10 éven belüli zsírsejtek még annyira nem ragaszkodnak hozzád, sokkal könnyebben búcsút inthetünk nekik, valamint a bőr rugalmasságának visszanyerése is annál gyorsabban megy, minél korábban elkezdjük.

Szülés után, a zsírpárnák, és narancsbőr mellett, a szétnyílt hasizom, és a megnyúlt bőr is gyakorta előfordul. Az Intenzív/Prime, 4 az 1-ben alakformáló kezelésünk az összes problémára megoldást kínál!

  1. A zsírpárnák méretét a kavitáció és a lipolézer csökkenti
  2. A bőr visszafeszesítését, és a méreganyagok vérkeringésbe juttatását a Rádiófrekvencia segíti
  3. A szétnyílt hasizomra, és a vérkeringés további fokozására kiváló megoldás a HIEMT* kezelés

*A szétnyílt hasizom esetén, (főleg ha nagyobb fokú) érdemes egy hasi lágyrész ultrahang diagnosztikát igénybe venni, ugyanis sajnos sok esetben sérv is társulhat mellé. Ilyenkor viszont nem ajánljuk a HIEMT-et hiszen ronthat a sérv állapotán!

Mikor lehet elkezdeni az alakformáló kúrát szülés után?

Mi mindenkinek azt javasoljuk, hogy várjanak ezzel legalább 6-9 hónapot. Császármetszés esetén nem is szabad 6 hónapig bármilyen mechanikai alakformáló kezelést végezni, de a természetes szülés esetén is jobb ezt az időt megvárni.

Miért gondoljuk így?

Tapasztalatunk szerint, a hormonrendszernek, és a menstruációs ciklusnak is újra kell indulnia ahhoz, hogy a fogyás beinduljon. Valamint személyes tapasztalatom az, hogy amíg az ember nem alszik egyben legalább 3-4 órát, addig bármit tehet, nem fog megindulni a fogyás. Ilyenkor az egész szervezet fel van borulva, és túlélő üzemmódban működik. Amint megnyugszik a hormonrendszer, jut egy kis alvás az Anyukának is, sokkal kiegyensúlyozottabban és lelkesebben tud önmagára is figyelni!

Adj időt magadnak, barátkozz meg az új élethelyzettel, amit a kisbabád érkezése okozott, és ne sürgesd magad, és a tested!

Ha elérkezett az idő, és felkeresel minket, ne félj attól, hogy megítélünk mert szülés után megváltozott a tested, mert itt-ott van egy kis zsírlerakódás vagy narancsbőr! Amint látod ez teljesen természetes, és mi az évek alatt rengeteg Anyukának segítettünk visszanyerni az alakját, és az önbizalmát.

Mert végső soron, ha Anya boldog, mindenki boldog! És ez amekkora közhely, akkora igazság is.